14 december, Kerstmarkt in Nieuwleusen

Wij, Geef Energie voor Energy4All zullen aanwezig zijn op de Kerstmarkt in Nieuwleusen, deze vindt plaats op zaterdag 14 december. Van 16.00 tot 21.00 uur kunnen bezoekers de kerstsfeer proeven bij de ruim tachtig kramen die staan opgesteld rond de Grote Kerk, Palthemuseum en de parkeerplaats van t Witte Peerd.
Wij zullen dan opnieuw in zetten voor de Stichting Energy4all. Door verschillende activiteiten zullen we geld inverzamelen voor onderzoek naar een medicijn. Over het evenement.

Het evenement werd 11 jaar geleden voor het eerst georganiseerd en werd toen meteen een groot succes. De voorgaande tien edities trokken duizenden bezoekers aan uit het gehele land.
Dat komt mede doordat het verenigingsleven van Nieuwleusen belangeloos bijdraagt aan de sfeer. Muziek-, toneel- en zang- en dansverenigingen verzorgen beurtelings optredens op de diverse podia die op verschillende plaatsen langs de route staan opgesteld. Daarnaast zijn er enkele honderden vrijwilligers uit de plaatselijke gemeenschap in touw.

 

Ook het aanbod in de kramen is gericht op de kerstsfeer. Er zijn zo’n tachtig kramen beschikbaar voor standhouders. Op deze website vindt u alle informatie over de mogelijkheden om een kraam te huren. De toegang is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Natuurlijk is het gebied van de kerstmarkt sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerststerren en andere toepasselijke versieringen. ’s Avonds wordt het evenement sprookjesachtig verlicht met vuurkorven, waxinelichtjes. De kerstman komt vanzelfsprekend langs en ook de horeca zorgt voor passende hapjes en drankjes, zoals een broodje ham of glühwein